Over ons

B.M.C. is al ruim 30 jaar actief in de Betuwe en houdt zich bezig met het bouwen en vliegen van radiografisch bestuurbare vliegtuigen en helikopters in de omgeving van Tiel en Buren. De vereniging heeft een 60 tal enthousiaste leden die in leeftijd variëren van 13 tot +75 jaar. Iedereen beleefd de modelvliegsport op zijn eigen manier. Er zijn leden die zich hebben toegelegd op het bouwen van zo natuurgetrouw mogelijke schaalmodellen. Anderen hebben zich toegelegd op het vliegen van een kunstvlucht programma. Kenmerk van de B.M.C. is dat iedereen plezier beleefd aan de hobby op zijn eigen manier, en dat we elkaar helpen bij het bouwen en vliegen. 

Er zijn een aantal leden bevoegd om instructie te geven, zodat iedereen een kans krijgt om goed en veilig te leren vliegen. Lessen wordt gedaan door instructies te geven en indien noodzakelijk de zender over te pakken of er kan gebruikt gemaakt worden van een leerling/leraar kabel die twee zenders koppelen. Bijv. met een Graupner MX-12 zender. 

Modelvliegen hoeft niet duur te zijn. Als je begint is de aanschaf van de zender en ontvanger de grootste kostenpost, maar dat is een investering voor meerdere jaren. De toestellen zijn als bouwpakket te koop of al bijna klaar om mee te vliegen. 

De vliegtuigen worden aangedreven door een brandstofmotor. De cilinderinhoud is maar heel klein, en varieert meestal tussen de 5 en 10 CC. Hele grote modellen vliegen met benzinemotoren, die soms wel 60 cc cilinderinhoud hebben. Maar voor je daar aan toe bent gaan er wel wat jaartjes oefening aan vooraf. 

Steeds meer komen er vliegtuigen die worden aangedreven door een elektromotor. De accu's zijn tegenwoordig zo goed dat er elektromotoren kunnen worden gemaakt die niet meer onder doen aan een brandstofmotor. Geheel ten onrechte wordt de sport nog wel eens aangemerkt als "lawaaisport". Dit komt omdat de motoren vroeger een slechte uitlaat hadden. Tegenwoordig wordt hier veel aandacht aan besteed en zijn de toestellen heel erg rustig. 

Momenteel vliegt de B.M.C. op een veld gelegen aan de Vogelenzangseweg in Lienden (Omgeving Tiel) .

De modelvliegsport is een heel veelzijdige vrijetijdsbesteding waar vele Nederlanders plezier aan beleven. 
De B.M.C. is de weg om hiermee op een gezellige en leuke wijze in contact te komen.